Kruche i Maślane

TORTY

Jak zamówić tort?

Wszystkie niezbędne informacje do złożenia zamówienia znajdziesz poniżej. Torty artystyczne ze względu na swoją specyfikę wyceniane są indywidualnie.

Czego potrzebujemy do wyceny tortu?

kim_ciacho-pauza

data wydarzenia

Otrzymując datę przyjęcia, jesteśmy w stanie od razu sprawdzić dostępność danego terminu.
kim_ciacho-pauza

smak z oferty

Bazujemy na naszych sprawdzonych, autorskich połączeniach smakowych. Jeśli jednak nie znalazłeś swojego faworyta – napisz do nas! Na podstawie Twoich preferencji smakowych zaproponujemy nowe ciekawe połączenie!
kim_ciacho-pauza

motyw przewodni

Określenie motywu przewodniego i dekoracji zdobiącej tort ma również kluczowe znaczenie przy wycenie tortu.
Opisz nam solenizanta, okazję lub wyślij zdjęcie z inspiracją. Jeżeli nie masz pomysłu, jak miałby wglądać tort zawsze możesz zostawić nam wolną rękę!

Kiedy złożyć zamówienie?

Zamówienie najlepiej złożyć z minimum 2 – tygodniowym wyprzedzeniem. W przypadku większych zamówień np. weselnych, komunijnych, firmowych najlepiej minimum 2-3 miesiące przed uroczystością.

Gdzie złożyć zamówienie?

  • Poprzez wiadomość na Facebooku lub Instagramie
  • Mailowo

Dodatkowe informacje

  • Najmniejszy tort wykonujemy na 10-12 porcji
  • Cena tortu zaczyna się od 250 zł
  • Tworzone przez nas torty są w 100% personalizowane oraz wyjątkowe!
  • Ostateczna cena tortu ustalana jest indywidualnie
  • Tort posiada trzy przełożenia na bazie śmietanki i serka mascarpone (wyjątkiem są torty 2D, 3D i antygrawitacyjne)
  • Przy tortach piętrowych dopłata 30 zł za każde kolejne piętro
  • Warunkiem przyjęcia zamówienia do realizacji jest wpłata zadatku na koto podane w zakładce KONTAKT
  • Nie wyceniamy tortu na kilogramy
  • Nie wykonujemy kopii tortu
  • Na życzenie klienta jest opcja wykonania kremów na mleku kokosowym lub na biszkopcie bezglutenowym (dopłata 40 zł).
  • Smak ze standardowej oferty zawierają wszelkie alergeny, takie jak: białko mleka krowiego, orzechy, jaja kurze, gluten.
  • Wystawiamy faktury bez VAT

Kompozycje smakowe

kim_ciacho-pauza

dwa michały

Biszkopt jasny z wiórkami czekolady, krem z białych i klasycznych michałków, krem porzeczkowy, chrupiąca prażynka, żelka porzeczkowa, konfitura porzeczkowa
kim_ciacho-pauza

dziecięce smaki

Biszkopt jasny z wiórkami czekolady, krem kinder bueno/oreo, krem malinowy/mango, krem śmietankowy, chrupiąca prażynka, żelka owocowa, konfitura owocowa
kim_ciacho-pauza

męskie klimaty

Biszkopt kakaowy, krem czekoladowy, krem wiśniowy, krem cappuccino, chrupiąca prażynka, żelka wiśniowa, konfitura owocowa
kim_ciacho-pauza

karmelove

Biszkopt kakaowy, krem słony karmel, krem śmietankowy z płynnym karmelem, krem malinowy chrupiąca prażynka, żelka malinowa, konfitura owocowa
kim_ciacho-pauza

caffee latte

Biszkopt jasny z wiórkami czekolady, krem biała czekolada, krem cappuccino, krem czekoladowy, chrupiąca prażynka, żelka porzeczkowa, konfitura porzeczkowa
kim_ciacho-pauza

malinowa chmurka

Biszkopt jasny z wiórkami czekolady, krem z białej czekolady, krem malinowy, krem śmietankowy, chrupiąca prażynka, żelka malinowa, konfitura malinowa
kim_ciacho-pauza

black forest

Biszkopt kakaowy, krem czekoladowy, krem śmietankowy, krem owoce leśne, chrupiąca prażynka, żelka z owoców leśnych, konfitura z owoców leśnych

Każdy tort możesz wzbogacić o dodatkowe słodycze tematyczne, żeby urozmaicić swoje przyjęcie. Więcej w zakładce SŁODKOŚCI.

Instrukcja obsługi tortu

kim_ciacho-pauza

transport

Tort przenosimy w kartonie, trzymanym od dołu. Przewożąc tort w gorące dni konieczne jest uruchomienie klimatyzacji oraz skierowanie jej na tort.

Pudełko z tortem ustawiamy na płaskiej powierzchni (bagażnik, podłoga) i zabezpieczamy przed przemieszczaniem.

Nie trzymamy kartonu na kolanach, na siedzeniu czy pochylonych powierzchniach. Podczas jazdy zachowujemy szczególną ostrożność.
kim_ciacho-pauza

przechowywanie

Po przyjeździe na miejsce przyjęcia tort niezwłocznie wkładamy do lodówki (ok. 4°C), najlepiej w oryginalnym kartonie, aby nie chłonął intensywnych zapachów z lodówki.

Tortu nie przechowujemy na balkonie czy w piwnicy.
kim_ciacho-pauza

krojenie

Tort wyjmujemy z lodówki ok. 30 min. przed spożyciem, aby się nieco ocieplił i łatwiej się kroił.

Na początek usuwamy ozdoby, kwiaty, figurki, które zazwyczaj przytwierdzone lub zabezpieczone są za pomocą niejadalnych elementów (wykałaczki, druciki florystyczne, folia spożywcza itp.).

Przygotowujemy wysokie naczynie z gorącą wodą oraz długi ostry nóż, który przed ukrojeniem kolejnego kawałka za każdym razem zanurzamy w naczyniu i wycieramy w ręcznik papierowy.

Nasze realizacje